Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Invigning av hundrastgården i Vinslöv

Hundrådet i Hässleholms kommun har tillsammans med engagerade sedan en tid arbetat mot målet att skapa Sveriges hundvänligaste kommun. Som ett första steg invigs på lördag den 20 december en hundrastgård vid Furutorpsskolan i Vinslöv.

En hundrastgård är ett inhägnat område där hunden kan släppas lös och leka fritt med andra hundar. Underlaget är gräs eller grus, och även här måste hundägare själva plocka upp efter sina hundar. Hundrastgårdar skapar mötesplatser för hundägare och minskar störning av djurlivet.

Hundrådet i Hässleholm
Hässleholms kommun är väldigt hundtät med många hundintresserade. Hundrådet instiftades i
Hässleholms kommun 1 juni 2013 för att stärka frågor som rör hundägarnas intressen. Rådet har en rådgivande funktion, som till exempel när kommunen har utbyggnadsplaner, ärenden eller frågor som omfattar hundrastgårdar, hundslingor och hunddagis.

Vinslövs nya hundrastgård invigs
På initiativ från hundrådet och med ekonomiskt stöd av Sparbanksstiftelsen är hundrastgården vid Furutorpsskolan i Vinslöv nu klar. På lördag kl. 11 är det invigning med tal av kommunfullmäktiges ordförande Irene Nilsson, Robin Gustavsson från Sparbanksstiftelsen och Camilla Ehrenflod, stadsbyggnadschef i Hässleholms kommun. På programmet står även hunduppvisning och musikunderhållning. Hundrådets ordförande Björn Wahlberg avslutningstalar. 

För mer information kontakta:
Camilla Ehrenflod, stadsbyggnadschef, Hässleholms kommun
Tel 0451-26 89 20, camilla.ehrenflod@hassleholm.se

Björn Wahlberg, hundrådets ordförande
Tel 0723-33 93 46, bjorn@ervins.se

Läs mer om hundrådet: www.hassleholm.se/42720 

 

Ämnen

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48