Gå direkt till innehåll
Invånare får tycka till om Hässleholms kommun

Pressmeddelande -

Invånare får tycka till om Hässleholms kommun

I dagarna kommer 1200 hässleholmare att få en undersökning från Statistiska centralbyrån (SCB) i sina brevlådor. Det är Hässleholms kommun som vill fånga in medborgarnas bild av kommunen och dess verksamhet. 

– Medborgarnas synpunkter är viktiga för oss i vår strävan efter att göra Hässleholm till en ännu bättre kommun att bo och verka i, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim.

SCB genomför regelbundet medborgarundersökningar i landets kommuner. Senast Hässleholms kommun deltog i en medborgarenkät var år 2014 och under hösten är det dags igen. Det är en chans för invånarna att betygsätta kommunens verksamhet, medborgarens möjlighet till inflytande och hur attraktiv kommunen är.

– Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen och delar med sig av sin bild av kommunen. Även de som inte blir utvalda i SCB:s undersökning kommer kunna dela med sig av sina synpunker via hassleholm.se längre fram i höst, säger verksamhetsutvecklare Cecilia Müllern-Aspegren.

Medborgarundersökningen kommer att pågå från september till november 2016. Resultatet av medborgarundersökningen kommer att presenteras i december.

För mer information kontakta:

Cecilia Müllern-Aspegren, verksamhetsutvecklare
Tel 0451-26 71 96, cecilia.mullern-aspegren@hassleholm.se

Lena Wallentheim, kommunstyrelsens ordförande

Tel 0451-26 83 71, 0709-81 83 71

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48