Följ Hässleholms kommun

Integration i fokus när Vinslövs HK spelar hemmamatch i Qpoolen

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2016 11:34 CET

Vinslövs HK har förlagt den viktiga hemmamatchen mot Warta på Qpoolen i Hässleholm. Arrangemanget möjliggör för fler att heja på kommunens elitlag i handboll. I samband med matchen har Vinslövs HK i samarbete med Hässleholms kommun bjudit in barnfamiljer som sökt asyl och ensamkommande flyktingbarn.

Idrott är mycket. Det är lek och hälsa, vinna och försvinna. Men det är också ett utmärkt verktyg för integration. Ett bevis på det är den tv-aktuella serien ”Trevligt folk”. I samband med att Vinslövs HK förlägger sin hemma-match mot Göteborgs-laget Warta i Qpoolen i centrala Hässleholm bjuds barnfamiljer från kommunens olika boendeanläggningar och ensamkommande barn in för att se matchen.

- När Vinslövs HK ringde och föreslog detta, nappade vi såklart direkt. Det är precis sådana här initiativ som kan ge en lyckad integration, säger Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens ordförande.

- När föreningar och ideell sektor tar ett ansvar på det här sättet skapas naturliga mötesplatser som underlättar för människor att träffas och skapa viktiga personliga nätverk, säger Mats Sturesson (C), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Det blir ett hundratal föräldrar och barn som kommer till arenan för att se Vinslövs HK. I samband med matchen kommer även de olika handbollsklubbarna i Hässleholms kommun att marknadsföra sporten extra mycket.

- Vi hoppas på en stor publik och ett stöd utöver det vanliga, säger Michael Holmström, marknadsansvarig i Vinslövs HK.

Matchen spelas på lördag med matchstart kl. 16.00 i Qpoolen, Hässleholm. Hässleholms kommun är tillsammans med Norra Skåne matchvärdar.

För mer information kontakta:

Mikael Kipowski, Tillväxtchef: tel. 0709 - 71 72 25, mikael.kipowski@hassleholm.se

Michael Holmström, marknadsansvarig Vinslövs HK: te.l 070 – 282 28 01, michael.holmstrom@nolato.com

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument