Följ Hässleholms kommun

Hovdala slott ska inspirera vid Nordens ledande trädgårdsmässa

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2013 12:07 CEST

Hovdala slott har fått det prestigefyllda uppdraget att skapa en idéträdgård som ska inspirera Nordiska Trädgårdars besökare på Älvsjömässan 20-23 mars 2014.

- Det är en fantastisk ära och ett av de finaste uppdragen man kan få i den nordiska trädgårdsvärlden, säger slottsträdgårdsmästaren Georg Grundsten, som har valts ut att skapa idéträdgården tillsammans med sina kollegor på Hovdala slott.

Nordiska Trädgårdar är den ledande trädgårdsmässan i Norden och lockar omkring 60 000 besökare. Varje år väljer mässan ut cirka åtta trädgårdar i Sverige som man anser har tillräcklig klass, kvalitet och potential att kunna bygga en monter som kan inspirera andra trädgårdar, trädgårdsmästare, handelsträdgårdar och privatpersoner. Men inte nog med det. Montern är dessutom med och tävlar om två olika priser: juryns pris och folkets pris. Den massmediala bevakningen, inte minst från facktidskrifterna, brukar vara stor.

På Hovdala slott har arbetet nu påbörjats med att skapa ett koncept som ska fylla den 70 kvm stora montern 

- Konceptet är hemligt ända fram till invigningen, men mässans övergripande tema är ”Urban fägring”, lite Hovdala möter staden och betongen, säger Georg Grundsten. 

- Det här är en unik möjlighet för oss att marknadsföra Hässleholms kommun, kulturverksamheterna och framför allt Hovdala slott. För den som inte har möjlighet att besöka mässan finns det också en chans att se utställningen på Hovdala slott i sommar, säger kulturchef Anders Rosengren.

För mer information kontakta:
Kulturchef Anders Rosengren, 0451-26 71 01, anders.rosengren@hassleholm.se
Slottsträdgårdsmästare Georg Grundsten, 0733-40 18 13, georg.grundsten@hassleholm.se