Följ Hässleholms kommun

Hässleholms kommun startar stadsnät med ViaEuropa

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2014 14:29 CEST

Hässleholms kommun tecknar avtal med kommunikationsoperatören ViaEuropa. Samarbetet innebär att kommunen nu kan starta ett pilotprojekt för att fiberansluta privatbostäder till ett kommunalt stadsnät.

- Vi upplever en stor efterfrågan från allmänheten om att kunna ta del av moderna bredbandstjänster och har därför arbetat med detta under en längre tid, säger Mia Wihlborg, projektledare för fiberutbyggnaden. När vi nu fått ViaEuropa som kommunikationsoperatör har vi äntligen fått en uppsättning riktigt bra tjänster att erbjuda när man ansluter sig.

- Hässleholms kommun gör en offensiv satsning för att svara upp mot regeringens bredbandsmål och det är hedrande att vi får vara med på den resan, säger ViaEuropas Jonas Birgersson.

För ViaEuropa är avtalet med Hässleholms kommun en tydlig markering att man inte bara är en internationell spelare.
- Vi har det hektiskt med flera stora projekt igång i Schweiz, Brasilien och Israel, men vi får inte glömma den svenska hemmamarknaden som riskerar att delas upp mellan telejättarna, säger Jonas Birgersson.

ViaEuropa är en fristående kommunikationsoperatör. I sin lösning erbjuder de invånarna en portal där man kan anmäla sitt intresse online och där projekten sedan startas med automatik så snart en viss anslutningsgrad uppnås.
- Portalen är vår kanal mot invånarna i kommunen. Utan den har vi inte möjlighet att hantera mängden fiberförfrågningar inom projektet. Portalen ger också invånarna möjlighet att följa projektet i realtid, säger Mia Wihlborg.

Arbetet med portalen är redan påbörjat och lanseringen är planerad till årsskiftet.

För mer information kontakta:
Mia Wihlborg, projektledare fibernät
Tel. 0451-26 77 73 mia.wihlborg@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument