Följ Hässleholms kommun

Hässleholms kommun stärker satsningen på Nyföretagarcentrum

Pressmeddelande   •   Jan 21, 2016 06:15 CET

Nyföretagarcentrum ger viktig och kostnadsfri affärsrådgivning till personer som planerar att starta företag. Nyföretagarcentrum har under senare år utvecklat verksamheten vilket gett goda resultat. Hässleholms kommun ökar därför sitt verksamhetsstöd med mål att ytterligare förstärka rådgivningen för ett ökat nyföretagande.

Affärsrådgivningen på Nyföretagarcentrum är kostnadsfri, konfidentiell och ges till personer som står inför sin uppstart av ett nytt företag. Rådgivningens mål är att hjälpa företagaren med det den behöver inför start av sitt företag, det kan vara allt från affärsplan och budget till kontakter och viktiga nätverk. I Hässleholm drivs Nyföretagarcentrum som en stiftelse där finansieringen kommer från det privata näringslivet samt från Hässleholms kommun.

Mätningar visar att kvaliteten i affärsrådgivningen är hög. De företag som startas efter rådgivning och kontakt med Nyföretagarcentrum är väl förberedda inför sin företagsstart och  83% av de företag som startar genom Nyföretagarcentrum är kvar efter 3 år. Hässleholms Nyföretagarcentrum är också topp 10 i landet när det gäller nöjda kunder.

Det positiva resultat och den effekt Nyföretagarcentrum har på nyföretagandet i Hässleholms kommun gör att Hässleholms kommun utökar sitt verksamhetsstöd från 150 000kr till 250 000 kr per år. Finansieringsdelen från privata företag är för närvarande 270 000 kr.

Med ett utökad stöd kan kvaliteten i verksamheten bibehållas och dessutom kan verksamheten utökas i form av rådgivning till fler nya företag.

För mer information, kontakta:

Roger Höjendal, näringslivssamordnare i Hässleholms kommun.
Tel 0451-26 72 29 / 0709-71 72 29, roger.hojendal@hassleholm.se

Jimmy Håkansson, verksamhetsledare Nyföretagarcentrum Hässleholm
Tel 0451-762076, hassleholm@nyforetagarcentrum.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.