Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hässleholms kommun står stadigt

Hässleholms kommun rankas som den 34:e minst sårbara av Sveriges 290 kommuner. Bland Skånes kommuner placerar sig Hässleholm på 4:e plats. 2016 års rapport från Tillväxtverket och Svenskt Näringsliv över svenska kommuners sårbarhet visar att Hässleholm står stadigt.

Rapporten beskriver kommuners sårbarhet kring företagande, arbetsmarknad och beroendet av enskilda större företag. Genom att mäta förutsättningarna för nya och växande företag samt bredden av arbetsmarknaden, rankas Sveriges kommuners sårbarhet.

- Rapporten visar att Hässleholms kommun står stabilt inför framtiden. Vi har en stor andel företagande i vår kommun, något jag vet är ett resultat av våra fleråriga satsningar inom nyföretagande. Våra pendlingsmöjligheter är också helt klart en styrka som ger våra invånare tillgång till en stor arbetsmarknadsregion, säger Lena Wallentheim kommunstyrelsens ordförande.

Det är andra gången som rapporten tas fram av Svenskt Näringsliv och Tillväxtverket. 2011 låg Hässleholm på en 107:e plats och har alltså klättrat till årets placering som 34 på listan.

- Det är glädjande att konstatera att vårt hårda arbete tillsammans med näringslivet lönar sig. Vi har sedan 2012 jobbat med målet att minska sårbarheten i vår näringslivsstruktur. Det innebär kort och gott att få in fler företag i fler branscher, säger Mikael Kipowski, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

Avgörande underlag till resultatet är andelen anställningar i tjänste- och tillverkande företag, pendlingsmöjligheterna, det lokala företagsklimatet, andelen privata företag och andelen nyföretagande.

För mer information kontakta:

Lena Wallentheim, kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms kommun

Tfn/mobil: 0451-26 83 71, lena.wallentheim@hassleholm.se

Mikael Kipowski, tillväxtchef

Tel 0451-26 72 25, mikael.kipowski@hassleholm.se

Roger Höjendal, näringslivssamordnare i Hässleholms kommun.
Tel 0451-26 72 29 / 0709-71 72 29, roger.hojendal@hassleholm.se

Läs mer:

Tillväxtverkets webbplats

Direkt till rapporten

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48