Följ Hässleholms kommun

Hässleholms kommun bjuder in till musikfest med Joddla med Siv

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2015 12:18 CEST

Efter beskedet att Siestafestivalen ställs in har det framförts önskemål om att kommunen ska ordna en alternativ musikfest för hässleholmarna. Och så blir det: Hässleholms kommun bjuder in till en konsert med Joddla med Siv i andra halvan av augusti.

Kulturchef Anders Rosengren har fört en dialog med Joddla med Siv kring upplägget. Tillsammans har de kommit fram till att det är bättre att hinna göra ett välplanerat arrangemang lite senare i sommar, än att stressa fram en konsert på kort tid.
I första hand undersöks möjligheten att förlägga konserten på Hässleholms-gården. Närmare besked om både tid och plats ges så snart det är klart.

Alla som redan köpt biljett till Joddla med Siv eller Siesta erbjuds fri entré mot uppvisande av biljetten. Övriga betalar 145 kr. Kulturförvaltningen i Hässleholms kommun är arrangör, och eventuell vinst går tillbaka till barn- och ungdomsverksamheten i kommunen.

- Det här är ett sätt att visa vår välvillighet när vi nu har ett lokalt band som verkligen ställer upp och vill göra något, och som dessutom firar 25-årsjubileum i år. Det är också ett sätt att ge biljettköparna något tillbaka. Vi vill gärna erbjuda hässleholmarna en musikfest i sommar, säger kommunalråd Lena Wallentheim (S).

Det är ännu för tidigt att svara på om - och i så fall hur - Markans fritidsgårdsverksamhet kan fortsätta. Kulturföreningen Markan har försatts i konkurs, och det ärendet måste först få ha sin gång under ledning av konkursförvaltaren. När konkursförvaltningen väl är avslutad kommer Hässleholms kommun att titta på möjligheterna att hålla fritidsgården öppen för ungdomarnas skull. Kommunen har en positiv inställning, men det kommer att krävas politiska beslut.

För mer information kontakta:
Kulturchef Anders Rosengren, 0451-26 71 01, 0709-71 71 01

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument