Gå direkt till innehåll
Hässleholms kommun anordnar jobb- och utbildningsmässa den 21 mars

Pressmeddelande -

Hässleholms kommun anordnar jobb- och utbildningsmässa den 21 mars

Efter förra årets succé anordnar Hässleholms kommun jobb- och utbildningsmässan What Works igen. Målsättningen är att besökarna ska kunna gå hem med ett jobb eller en utbildning.

Förvaltningen för arbetsmarknad och kompetensutveckling i Hässleholms kommun anordnar jobb- och utbildningsmässa What Works den 21 mars på Norra Station i Hässleholm. Mässan arrangeras tillsammans med Arbetsförmedlingen i Hässleholm och målsättningen är att besökarna ska kunna söka jobb eller studier inom olika bristyrken som arbetsmarknadsutsikterna ser allra bäst ut för. Målgruppen är unga vuxna (även åk. 3 på gymnasiet) men mässan är öppen för allmänheten.

På plats kommer det finnas företag med rekryteringsbehov som tar emot CV:en och utbildningsanordnare som presenterar olika utbildningar. Det kommer även finnas studie- och yrkesvägledning, starta eget-rådgivning, CV-hjälp och möjlighet att söka arbete utomlands. Besökarna kan ställa frågor, lyssna och få hjälp med framtida yrkesval. Parallellt med mässan anordnas även seminarium om olika vägval inom yrkeslivet av inspirerande entreprenörer och yrkesverksamma inom olika branscher. Tanken är att besökarna ska lämna mässan inspirerade, motiverade och förhoppningsvis med ett nytt jobb eller en ny utbildning.

Förvaltningen för arbetsmarknad och kompetensutveckling beslutade att skapa en ny mötesplats för jobb och studier 2016 för att få fler människor i sysselsättning och för att hjälpa företag att rekrytera personal med rätt kompetens. Efter förra årets succé har det besluts att anordna What Works igen. I år erbjuder mässan ett bredare utbud av yrken samt fler företag med rekryteringsbehov. Mässan visar på ett växande näringsliv som är i behov av rätt kompetens. Hässleholm kommuns bjuder in näringslivet till att utveckla arbetsmarknaden tillsammans. Förhoppningen är att What Works ska bli den självklara mötesplatsen för arbetssökande, arbetsgivare och utbildningsanordnare i regionen.

Datum: 21 mars
Tid: drop in 13.00-18.00
Plats: Norra Station 8A, Hässleholm

Följande utställare har anmält sig till mässan: Lärlingsakademin, Arbetsmarknadsenheten, Yrkeshögskolan, Vård- och omsorgscollege, Östa Göinge Utbildningscentrum, Within, Skåne Nordost Lärcentra, Yrkesakademin, Lernia, Movant, Önnestad Folkhögskola, Lexicon, Statens Institutionsstyrelse, Allt Rent Hässleholm AB, Aptean, Lidl, Hässleholms kommun, Omsorgsförvaltningen, Europa Direkt Hässleholm, TYA, Manpower, Montico,Wikan Personal, Stoby Måleri, Backebo vård och omsorg, Kriminalvården, Försvarsmakten, Jape Produkter AB och Region Skåne.

Följande talare kommer att ha seminarium: Svensk uppdragsutbildning, Tattoo Royal, Vision on water, JK Fitness, Arnbergs, Försvarsmakten, Eures och Arbetsförmedlingen.

För mer information kontakta:

Elida Cimic, Informatör förvaltningen för arbetsmarknad och kompetensutveckling
Tel 072 977 03 58, elida.cimic@hassleholm.se

Helena Mineur, Koordinator Norra Station
Tel 073 425 35 23, helena.mineur@hassleholm.se

Läs mer: www.what-works.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48