Följ Hässleholms kommun

Hässleholms kommun är andra bästa ungdomskommun i Skåne 2014

Pressmeddelande   •   Dec 02, 2014 15:04 CET

KFUM Sveriges ungdomskommunranking jämför hur mycket pengar som Sveriges kommuner lägger på områden som berör unga; lärartäthet, elevhälsa, musik- och kulturskola, fritidsverksamhet, idrotts- och fritidsanläggningar, kulturverksamhet, bibliotek, fritidsgårdar, fritidshem och pedagogisk omsorg och studieorganisationer.

Bland Sveriges 290 kommuner placerade sig Hässleholm på en hedrande 42:a plats. I Skåne var endast Osby kommun bättre placerad på en 30:e plats.

– Några av Hässleholms styrkor är Mötesplats Ljungdala, arbetet med FN:s barnkonvention och föräldrastöd genom barn- och ungdomssupporten. Men vi ligger också långt fram vad gäller fritidsverksamhet i form av idrotts- och kulturverksamhet för ungdomar samt arbetet med Maria Skåne Nordost, kulturgarantin och tobaksfri skoltid, säger Vidar Albinsson som arbetar som folkhälsostrateg i Hässleholms kommun.

– Vi tror att de bästa ungdomskommunerna är de som ger unga inflytande och gör dem delaktiga i de politiska besluten, säger Anna Magnusson, ordförande för KFUM Sverige.

Syftet med rankingen är inte bara en rangordning av kommunernas fördelning av ekonomiska resurser utan att lyfta en bredare debatt om ungas möjligheter.           

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument