Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hässleholms gymnasiemässa ställs in

Gymnasiemässan skulle arrangerats den 7 oktober på Qpoolen. Med anledning av att vi befinner oss i en pandemi och behöver vidta åtgärder för att minska riskerna för smittspridning ställs nu mässan in.

Gymnasiemässan är en av flera insatser för att informera eleverna inför deras gymnasieval. Mässan riktar sig till alla elever i årskurs 8 och 9 och deras vårdnadshavare. Den samlar många deltagare, från olika skolor och kommuner.

Mot bakgrund av den pågående pandemin och de rekommendationer som finns från folkhälsomyndigheten är det tyvärr inte möjligt att genomföra årets mässa.

-Vi ser nu över hur vi kan erbjuda kommande gymnasieelever möjlighet att få en likvärdig introduktion till sitt gymnasieval. Det kan bl a handla om utökade möjligheter att ta del av information digitalt, säger Jan-Olof Olofsson, verksamhetschef för gymnasiet.

Mässan lockar vanligtvis över 1500 blivande gymnasieelever och flera gymnasieskolor från regionen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48