Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hässleholms centrum får turistvärdar/centrumvärdar

Hässleholms kommun erbjuder varje år feriearbete för ungdomar. I år har ungdomar födda 1999 eller 2000 fått möjlighet att söka jobb inom äldreomsorg, vaktmästeri, barnomsorg, park- och trädgårdsarbete, kulturarbete och näringsliv. 

Genom feriearbete får ungdomarna chans att testa på ett yrke, få en introduktion i arbetslivet och en värdefull erfarenhet inför framtiden.

Mellan den 20 juni och den 11 augusti kommer sex feriearbetare under en två-veckors period vardera att få prova på jobbet som turistvärd/centrumvärd. Syftet med arbetet är att stå för det goda värdskapet i Hässleholm genom att få folk att känna sig välkomna samt att kunna svara på enklare frågor om staden. I deras arbetsuppgifter ingår även att dela ut turistbroschyrer och marknadsföra Hässleholm med omnejd, Hovdala Vandringsfestival och andra stora event i Hässleholms kommun.

Feriearbetarna utgår från Hässleholm Tourist Center men jobbar ute på stan under fyra timmar per dag. De rör sig på strategiska platser där det passerar mycket folk som Resecentrum, Stortorget och Hembygdsparken. Vid dåligt väder flyttar de in till Resecentrum och Gallerian. Till sin hjälp har de kommunens ”lådcykel” som de fyller med broschyrer och en surfplatta som arbetsredskap för att kunna hjälpa besökare med enklare frågor.

I år är första gången som tjänsten turistvärd/centrumvärd erbjuds till feriearbetare. Arbetet är förlagt under varierande arbetstider, detta för att vid säsongens avslut kunna göra en utvärdering och se vilka tider som är bäst lämpade att erbjuda servicen nästa år. Tanken är att tjänsten ska glädja kommuninvånare och gästande turister under sommaren genom att erbjuda ett förbättrat värdskap, en ökad tillgänglighet och service ute på stan.

Fakta turistvärdar/centrumvärdar

Ersättning för turistvärdar/ centrumvärdar kommer från kommunens feriejobbsprogram.

Feriearbetarna jobbar ute på stan under tre perioder i sommar:
20 juni-4 juli
12.30-16.30

18 juli-29 juli
9.30-13.30

1 augusti-12 augusti
10-14

De rör sig på strategiska platser som Resecentrum, Stortorget och Hembygdsparken.

För mer information kontakta:

Ida Flygare, Turistbyråföreståndare
Tel: 0451-26 73 05, ida.flygare@hassleholm.se

Ämnen

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48