Följ Hässleholms kommun

Hässleholms centrum får turistvärdar

Pressmeddelande   •   Jul 06, 2017 08:00 CEST

Zara Lesage Olsson är en av sommarens 384 feriearbetare i Hässleholms kommun.

Hässleholms kommun erbjuder sedan 2016 feriearbete för ungdomar. I år har 384 ungdomar födda 2000 eller 2001 fått möjlighet att söka jobb inom äldreomsorg, vaktmästeri, barnomsorg, park- och trädgårdsarbete, kulturarbete och näringsliv. Kommunen ger också unga entreprenörer och musiker chans att utveckla sina talanger och idéer inom ramen för ett feriejobb, för att ta tillvara på så många kompetenser och förmågor som möjligt hos ungdomarna.

- Feriearbete är ett sätt för kommunen att visa vad vi gör och väcka ungdomarnas intresse för att arbeta inom något av alla de viktiga yrken som finns i de kommunala förvaltningarna. Det är också ett sätt för ungdomar att få en introduktion i arbetslivet och en värdefull erfarenhet inför framtiden, säger Ida Flygare, turistbyråföreståndare.

Mellan den 26 juni och den 11 augusti kommer sex feriearbetare att under en tvåveckorsperiod få prova på jobbet som turistvärd/centrumvärd. Syftet med arbetet är att stå för det goda värdskapet i Hässleholm genom att få folk att känna sig välkomna samt att kunna svara på enklare frågor om staden. I arbetsuppgifterna ingår att dela ut turistbroschyrer och marknadsföra Hässleholm med omnejd, Hovdala vandringsfestival och andra stora evenemang i Hässleholms kommun.

Feriearbetarna utgår från Hässleholm Tourist Information men jobbar ute på stan under fyra timmar per dag. De rör sig på strategiska platser där det passerar mycket folk som Resecentrum, Stortorget och Hembygdsparken. Vid dåligt väder flyttar de in till Resecentrum och Gallerian. Till sin hjälp har de kommunens ”lådcykel” som de fyller med broschyrer och en surfplatta som arbetsredskap för att kunna hjälpa besökare med enklare frågor.

I år är andra gången som tjänsten turistvärd/centrumvärd erbjuds till feriearbetare. Arbetet är förlagt under den period på dagen, då det rör sig mycket besökare i staden, nämligen mellan kl. 12-16. Tanken är att tjänsten ska glädja kommuninvånare och gästande turister under sommaren genom att erbjuda ett förbättrat värdskap, en ökad tillgänglighet och service ute på stan.

Fakta turistvärdar/centrumvärdar
Ersättning för turistvärdar/centrumvärdar kommer från kommunens feriejobbsprogram. Feriearbetarna jobbar under tre perioder:
26 juni-7 juli kl 12-16
17 juli -28 juli kl 12-16
31 juli-11 augusti kl 12-16

För mer information kontakta:
Ida Flygare, turistbyråföreståndare
Tel: 0451-26 73 05,
ida.flygare@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.