Gå direkt till innehåll
 Foto: InPhokus by Funke
Foto: InPhokus by Funke

Pressmeddelande -

Hässleholm – Europas vandrarhuvudstad under tre dagar

Europeiska vandringsorganisationen European Ramblers' Association (ERA) är samlade i Hässleholm för att hålla sitt årsmöte, konferera och ta del av Skånes vackra natur. Årsmötet markerar även startskottet för Eurorando, ett evenemang som lockar tusentals vandrare från hela Europa till Hässleholm och Skåne.

Välkommen på pressträff!

Vad: Träffa representanter från olika europeiska vandringsorganisationer. Lis Nielsen, president för ERA och Catharina Lindberg från STF (Svenska Turistföreningen) tar emot er.

När: Fredag 9/9 klockan 16.30

Var: Trädhuset, Hovdala naturområde, Hässleholm

- Den strategiska platsen mitt i Skåne, närheten till den internationella flygplatsen Kastrup, de vackra omgivningarna och en stark lokal organisation och uppbackning är några av anledningarna till att årsmötet arrangeras i Hässleholm, säger ERAs president Lis Nielsen.

- Hässleholm fick värdskapet för ERA:s årsmöte tack vare kommunens välvilja och positiva respons på STF:s förfrågan och att man från båda hållen kände att det skulle bli ett bra samarbete., säger Peter Nygårds, styrelseordförande STF.

- Vi är stolta och glada att ERA valde att förlägga sitt årsmöte hos oss. Det visar att vi i Skåne och i Hässleholm, genom Hovdala naturområde, är intressanta för den europeiska vandraren. Vi är bara i startgroparna här, med nya leder och en ny vandringskarta har vi en spännande resa framför oss, säger Lina Jönsson, samordnare för besöksnäring i Hässleholms kommun.

ERA är en paraplyorganisation bestående av 61 organisationer från 34 europeiska länder. Totalt har organisationen 3 miljoner medlemmar. 7-10 september sammanträder ERAs styrelse för sitt årsmöte på Hotell Statt i Hässleholm. Efter årsmötet börjar vandringsevenemanget Eurorando då upp emot 3000 vandrare väntas till Skåne under en veckas tid. 

För mer information kontakta:

Bjarne Öhrling, projektledare tillväxtavdelningen,

Tel 0451-26 88 80, bjarne.ohrling@hassleholm.se

Catharina Lindberg, Svenska Turistföreningen,

Tel 070-190 03 94, Catharina.Lindberg@stfturist.se

Läs mer: www.hassleholm.se/hovdalavandringar

Läs mer om ERA: www.era-ewv-ferp.com/frontpage/

Läs mer om Eurorando: www.eurorando2016.com/sv

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48