Följ Hässleholms kommun

Hässleholm är fjärde bästa tillväxtkommun i Skåne

Pressmeddelande   •   Nov 06, 2015 08:42 CET

Tillväxten i näringslivet har granskats av kreditupplysningsföretaget Syna. Hässleholm placerar sig på en 4:e plats som årets tillväxtkommun bland Skånes 33 kommuner.

Tillväxttakten är hög i Skåne nordost! Strax före Hässleholm ligger i år kommunkollegan Kristianstad.

-Att just Hässleholm och Kristianstad har klättrat till två av Skånes starkaste tillväxtkommuner bekräftar potentialen i Skåne nordost, säger näringslivssamordnare Roger Höjendal. Och potentialen i framtiden är ännu större. Vi har det senaste året kraftigt stärkt vårt samarbete med grannkommunen Kristianstad och formar tillsammans Skånes nya tillväxtmotor Kristianstad-Hässleholm HK+, fortsätter Roger.

Synas undersökning mäter 3 viktiga nyckeltal som indikatorer av tillväxt. Vinnande kommuner är de som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och har flest företag som går med vinst.

– Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför tycker vi att det är viktigt att uppmärksamma kommuner där många av företagen går bra. Bästa Tillväxt fokuserar på tillväxt genom hela näringslivet snarare än att något enstaka bolag växer snabbt. Det är en viktig värdemätare för utvecklingen i kommunen, säger Harald Stjerna, informationsansvarig på Syna.

För mer information kontakta:

Mikael Kipowski, tillväxtchef Tel 0709 71 72 25, mikael.kipowski@hassleholm.se

Roger Höjendal, näringslivssamordnare Tel. 0451-267229, roger.hojendal@hassleholm.se

Harald Stjerna, informationsansvarig på Syna Tel. 040 – 258539, harald.stjerna@syna.se

Läs mer

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument