Följ Hässleholms kommun

Hässleholm är 83:e bästa kommun att bo i

Pressmeddelande   •   Maj 16, 2014 13:34 CEST

Hässleholm klättrar från plats 165 till 83 i nyhetsmagasinet Fokus kommunrankning ”Bäst att bo 2014”.

För nionde året i rad har Fokus rankat Sveriges alla 290 kommuner när det gäller var det är bäst att bo. Med hjälp av fem underkategorier och 45 variabler har allt från huspriser och arbetslöshet till
bredbandstillgång och antalet sportanläggningar granskats.

Här är hela listan över kommunernas totala placeringar: http://www.fokus.se/bastattbo/har-ar-det-bast-att-bo-2014/

De flesta av kommunerna i Skåne Nordost klättrar i listan, och för Hässleholms del har det blivit ett rejält kliv uppåt.

- Att Hässleholms kommun är en bra kommun att bo i vet vi. Vi har stor tillgänglig arbetsmarknad, goda kommunikationer, bra infrastruktur och hög livskvalitet. Vår utmaning ligger i att ytterligare utveckla vårt erbjudande och att göra Hässleholm mer känt utanför vår region, säger Mikael
Kipowski, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

”Bäst att bo 2014” har genomgått en total översyn för att resultaten ska ha tydlig koppling till vad forskningen säger om vad som gör en ort attraktiv. Det innebär att rangordningen inte riktigt går att jämföra med tidigare år eftersom mycket har förändrats. Rankningen har i år gjorts tillsammans med professor Charlotta Mellander, Internationella handelshögskolan i Jönköping.

För mer information kontakta:
Mikael Kipowski, tillväxtchef
0451-26 72 25

Läs mer: http://www.fokus.se/bastattbo/har-ar-det-bast-att-bo-2014/

Foto: Johan Funke

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument