Följ Hässleholms kommun

Gatumusikanter förgyller Hässleholms centrum i sommar

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2015 10:43 CEST

Ungdomar från kulturskolan fyller Hässleholms centrum med musik under sommarmånaderna.

På initiativ från kulturförvaltningen och kulturskolan i Hässleholm och med finansiering från Hesslecity, Gallerian samt kulturförvaltningen ordnas Gatumusikanter i Hässleholms centrum i sommar.

-Dels förgyller vi staden med musik under sommaren och dels får ytterligare femton ungdomar möjlighet till att arbeta ett par veckor, berättar kulturchef Anders Rosengren. Utöver att de får lön för sitt arbete har de möjlighet att ”spela på hatten” dvs. ta emot dricks från allmänheten.

Varje tisdag och lördag under sommaren, vecka 25-32, spelar 1-2 musikgrupper för allmänheten i Hässleholms centrum. De spelar från Stortorget/Frykholmsgatan och inne i Gallerian.

-Det här är ett ypperligt tillfälle att kombinera sitt intresse för musik med att få ett sommarjobb, säger kulturskolechef Harriet Jönsson. Att jobba som musiker några veckor kommer att ge en insikt i musikerlivet och ge många nyttiga erfarenheter. Eleverna växer med uppgiften, de får planera och öva sin musik, och får uppskattning för sitt jobb, avslutar hon.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument