Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fritidscamp med utomhusaktiviteter för unga i sommar

Under tre separata veckor i sommar arrangerar kommunen det nya konceptet Fritidscamp. Campet är ett gratis dagläger för unga födda 2006-2011 med anordnade fritidsaktiviteter kring Björkviken och Hovdala. – Det känns roligt att kunna presentera Fritidscamp som en större satsning på kommunens utbud av sommarlovsaktiviteter då vårt Summercamp tidigare år har varit så populärt, säger Sara Nilsson, folkhälsopedagog på kultur- och fritidsförvaltningen.

Samarbete med föreningar, aktörer och näringsliv

Fritidscamp arrangeras av fritidsverksamheter i kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med lokala föreningar, aktörer och näringsliv. Sponsor i år är Sparbanken Skåne. Aktörer och föreningar som är med och anordnar aktiviteter är bland Hässleholms Volleybollklubb, Hässleholms Frisbeeförening, Teater Trassel, Evap, Björkvikens Windsurfingklubb, Tristan och Bohemia Gård.

Fritidsaktiviteter kring Hovdala-området

Alla aktiviteter under campet kommer att äga rum på området runt Björkviken och Hovdala slott. Aktiviteterna anpassas efter ålder, samt utövas utomhus enligt de restriktioner och regler som gäller under pandemilagen. Varje grupp följs av minst en personal och en av kommunens feriearbetare. Erfarna instruktörer kommer finnas på plats vid de aktiviteter som kräver det.

Beachvolleyboll, frisbeegolf, sumobrottning, hinderbana, kanotpaddling och femkamp är några exempel på aktiviteter som erbjuds. För mellanstadieelever arrangeras bland annat en väsenvandring i skogarna kring slottet med Teater Trassel och repslagning med Evap. Tristan tillsammans med Bohemia gård lär dig jonglera och hur du gör upp eld med tändstål och näver, samt håller i vikingalekar. Högstadieelever får möjligheten att testa på vindsurfing.

Alla deltagare tilldelas lunch och mellanmål på eftermiddagen.

Anmälan är öppen

Fritidscamp pågår vecka 26 till 28, måndag till fredag, mellan kl. 10:00-15:30. Veckorna är uppdelade separat efter åldersgrupp, med vecka 26 och 27 för mellanstadieelever och vecka 28 för högstadieelever.

För att delta krävs en anmälan senast den 21 maj. Mer information om Fritidscamp och hur anmälan går till finns på www.hassleholm.se/fritidscamp. Observera att det endast finns ett begränsat antal platser.

Kontakt

Sara Nilsson
Folkhälsopedagog, Kultur- och fritidsförvaltningen
0734-356 716
sara.m.nilsson@hassleholm.se

Övriga frågor

Markus Jensen
Verksamhetschef, Kultur- och fritidsförvaltningen
0734-25 35 10
markus.jensen@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343