Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fritidscamp är tillbaka med aktiviteter för unga i sommar

Fritidscamp är tillbaka under tre veckor i sommar! Campet är ett dagläger för unga födda 2007-2012 med anordnade fritidsaktiviteter kring Björkviken och Hovdala-området.

– Det ska bli enormt roligt att få göra Fritidscamp i år igen eftersom startskottet förra sommaren blev så lyckat, säger Sara Nilsson, folkhälsopedagog på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Fritidsaktiviteter kring Hovdala-området
Fritidscamp pågår vecka 24 till 26. Veckorna är uppdelade separat efter åldersgrupp, med vecka 24 och 26 för mellanstadieelever och vecka 25 för högstadieelever.

Aktiviteterna under campet äger rum på området runt Björkviken och Hovdala slott och anpassas efter ålder. Varje grupp följs av minst en personal och en av kommunens feriearbetare. Erfarna instruktörer finns på plats vid aktiviteter där det behövs.

Du som deltar har bland annat möjlighet att testa på sumobrottning, kanotpaddling, vindsurfing, bubble football, kreativt skapande med material så som lera, trä och textil, samt chans att träffa polisen.

- Vi ser fram emot att kunna ta emot ännu mer glada deltagare än vi kunde förra året, då ju Fritidscamp arrangerades under de rådande restriktioner som fanns på grund av pandemin. Förutom möjligheten att testa på massa spännande aktiviteter man kanske inte provat förut, frambringar campet även en härlig gemenskap. Den största responsen från deltagarna förra året var just att de hittade nya kompisar, säger Sara Nilsson.

Samarbete med föreningar, aktörer och näringsliv
Fritidscamp arrangeras av Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med lokala föreningar, aktörer och näringsliv. Sponsorer i år är Sparbanken Skåne och ICA Maxi Hässleholm. Aktörer och föreningar som är med och anordnar aktiviteter är bland annat Evap, Björkvikens Windsurfingklubb, Hässleholms Tennisklubb, Adrenalin och Curatorn & Konstnären.

Anmälan är öppen
För att delta behöver du anmäla dig senast den 22 maj. Mer information om Fritidscamp och hur anmälan går till hittar du på www.hassleholm.se/fritidscamp

Kontakt
Sara Nilsson
Folkhälsopedagog
Kultur- och fritidsförvaltningen
0451-26 60 67 / 0734-356 716
sara.m.nilsson@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343