Följ Hässleholms kommun

Första hushållen uppkopplade i Hässleholms fiberprojekt

Pressmeddelande   •   Nov 11, 2015 10:44 CET

Bara två månader efter att det första spadtaget togs för Hässleholms nya fiberprojekt får de första kommuninvånarna bredband. Onsdagen den 11 november kopplas de första hushållen in.

Det var den 25 maj som kommunfullmäktige gav klartecken till att börja bygga ut bredbandsnätet och skapa en kommunal infrastruktur för fiber. Den 2 september togs det första spadtaget i projektet. Redan två månader senare, onsdagen den 11 november, kopplas de första hushållen in i pilotområdet med start på Viktoriagatan.

– Vi är förstås mycket nöjda över att vi har kunnat genomföra det här på så pass kort tid och har möjlighet att visa att vi håller vad vi lovar. Vi ser nu verkligen fram emot att fortsätta utveckla detta projekt, säger kommunalråd Mats Sturesson (C).

Om fiberutbyggnaden i Hässleholms kommun
Fiberprojektet har utgått från tre viktiga grundkrav: alla kommunens fastigheter ska erbjudas fiber, nätet ska vara helt öppet för olika operatörer och anslutningsavgiften ska vara likvärdig över hela kommunen. Kommunens utredning kom fram till att enda sättet att uppnå dessa tre mål och säkerställa att en fiberetablering kom alla medborgare till gagn var att utbyggandet genomfördes i kommunens egen regi och med kommunen som nätägare av det passiva nätet.

För mer information kontakta:

Kommunalråd Mats Sturesson (C)
Tel 0451-26 83 42, mats.sturesson@hassleholm.se

Ann Andersson, IT-strateg
Tel 0451-26 70 00, fiber.info@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument