Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fiber till alla senast 2024

Alla villaägare i Hässleholms kommun får erbjudande om att ansluta sig till kommunens fibernät senast 2024.

Inget samarbete med IP-Only
Just nu är det många som hör av sig och undrar vilken koppling Hässleholms kommun har med IP-Only, som har en försäljningskampanj på landsbygden i vår kommun.

- Vi har inget samarbete med IP-Only när det gäller utbyggnad av fibernätet. Det är två separata nät och två olika ägare, säger Tony Hadarson, fiberchef i Hässleholms kommun.

Ansöker om stöd från staten
Anledningen till att IP-Only har en kampanj är på grund av det bredbandsstöd som just nu går att söka från staten. Det här stödet kommer Hässleholms kommun också att söka. Staten beslutar om vilka aktörer som får pengar via stödet under hösten eller vid årsskiftet.

- För att erbjuda våra medborgare bästa personliga service kommer vi skicka ut e-post om tidsplanen för utbyggnaden under vecka 22 och 23. Om man som villaägare inte får information via e-post, kan det bero på att man inte har gjort någon intresseanmälan, eller att vi kanske har en gammal e-postadress som inte används längre, säger Helena Winter, kommunikatör.

Gör en intresseanmälan
Alla som vill ha fiber via Hässleholms kommun ska göra en intresseanmälan på fiberportalen.

Bindande avtal först när utbyggnaden går igång
Hässleholms kommun skickar inte längre ut avtal till alla som vill ha fiber. Det beror på att vi inte vill binda upp alla på ett avtal när vi till exempel börjar gräva i ett visst område om först ett år. Hässleholms kommun skickar ut avtal när arbetet börjar i ett visst område, till skillnad från andra aktörer.

- Alla villaägare kommer få ett erbjudande och man binder sig aldrig till att köpa en tjänst, fortsätter fiberchef Tony Hadarson.


Här etablerar kommunen fiber
Just nu etablerar Hässleholms kommun fiber i Nävlinge, Attarp, Grantinge och Emmaljunga.

För mer information kontakta:

Tony Hadarson, Fiberchef

Tel 0451-26 77 15, tony.hadarson@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48