Gå direkt till innehåll
Europa Forum 2020 foto: FotografDaniel
Europa Forum 2020 foto: FotografDaniel

Pressmeddelande -

Europaforum Hässleholm firar 20 år i maj

Den 24–25 maj är det dags för Europaforum Hässleholm som i år firar tjugoårsjubileum. Ett fullmatat program genomsyras av bland annat det stundande riksdagsvalet och Sveriges kommande ordförandeskap i EU:s ministerråd våren 2023.

- Europaforum Hässleholm är unikt i sitt slag och har sedan starten 2003 bidragit till att öka kunskapen om det europeiska samarbetet, och sätter aktuella EU-frågor i ett lokalt och regionalt perspektiv, säger Hässleholms kommuns tillväxtchef Stefan Larsson.

Evenemanget kommer att anpassas utifrån pandemin och eventuella restriktioner som gäller i maj.

-Vår högsta prioritet för besökare, medarbetare och samarbetspartners är trygghet och säkerhet. Därför följer vi löpande myndigheternas uppdateringar angående covid-19, säger Sofia Stridsberg, tillförordnad projektledare för Europaforum Hässleholm.

Det är gratis att besöka Europaforum Hässleholm, men föranmälan krävs. Anmälan öppnar under våren via Europaforum hemsida: www.eu-forum.se

Forumet arrangeras på Hässleholm Kulturhus och kommer även att direktsändas på Hässleholms kommuns Youtube-kanal.

Europaforum Hässleholm är Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor. Syftet är att öka kunskapen om EU, skapa en livaktig debatt och diskussion om Europas utveckling och minska avståndet mellan beslutsfattare och medborgare.

Europaforum genomförs årligen av Hässleholms kommun i samarbete med EU-kommissionens representation i Sverige, Europaparlamentets kontor i Sverige, Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps), Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet och Europa Direkt Hässleholm.

För mer information kontakta:

Sofia Stridsberg, tillförordnad projektledare Europaforum Hässleholm.

Tel: 073 089 70 42, Sofia.a.stridsberg@hassleholm.se

Stefan Larsson, tillväxtchef Hässleholms kommun

073 091 04 40, Stefan.a.Larsson@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sandra Holm

Näringslivsutvecklare 0451-26 83 53