Gå direkt till innehåll
Panelsamtal under Europaforum Hässleholm 2019. Foto: fotografdaniel.se
Panelsamtal under Europaforum Hässleholm 2019. Foto: fotografdaniel.se

Pressmeddelande -

Europaforum Hässleholm 2020 blir digitalt

I år arrangeras Europaforum Hässleholm för artonde gången, denna gång i ett helt digitalt format. Evenemanget går av stapeln den 27 november och kan följas på din dator, surfplatta eller telefon. 

Evenemanget var ursprungligen planerat till den 18-19 maj, men sköts på framtiden redan i mars, då de första restriktionerna om folksamlingar till följd av Covid-19 infördes. Nu har arbetsgruppen satt ett nytt datum och påbörjat planeringen för ett smittsäkert format.

- Vi tar lärdom och inspiration från andra större evenemang som valt att inte ställa in, utan ställa om till ett digitalt format. Europaforum besöktes förra året av 900 personer under tre dagar. Det är klart att mycket av behållningen för besökarna handlar om fysiska möten och diskussioner, men vi hoppas att även årets digitala besökare kommer känna sig uppdaterade och inspirerade, säger Freja Hagsund, projektledare för Europaforum Hässleholm.

Coronapandemin, och hur EU och EU:s medlemsländer hanterar denna, är ett givet tema på årets Europaforum. I vanlig ordning råder det ingen brist på teman för övriga seminarier som bland annat kommer att handla om långtidsbudgeten och EU-kommissionens förslag på en än mer ambitiös klimatpolitik. Hösten präglas ju också av det amerikanska valet den 3 november, och även detta blir ett naturligt tema på programmet.

Årets Europaforum kommer att sändas både från Hässleholm Kulturhus och Europahuset i Stockholm. Arrangemanget genomförs av Hässleholms kommun i samarbete med EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentets informationskontor i Sverige, Svenska Institutet för Europapolitiska Studier (Sieps) och Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet.

Programpunkter och talare kommer att annonseras fortlöpande på Europaforums hemsida, nyhetsbrev och sociala medier.

Europaforum är Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor. Syftet är att ge Hässleholms kommun ett nationellt kunskapsvarumärke i Europafrågor samt använda forumet som en plattform för strategisk påverkan. Detta sker genom att öka kunskapen om EU, skapa en livaktig debatt och diskussion om Europas utveckling och minska avståndet mellan beslutsfattare och medborgare.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Freja Hagsund

Projektledare Europaforum Hässleholm 0721-93 60 55