Gå direkt till innehåll
Europaforum Hässleholm. Foto: Sven Persson/swelo.se
Europaforum Hässleholm. Foto: Sven Persson/swelo.se

Pressmeddelande -

Europaforum går av stapeln i maj 2019

Europaforum Hässleholm har under sina 17 år etablerat sig som Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor. 2019 års forum äger rum den 7-9 maj och kommer ha extra stort fokus på det stundande Europaparlamentsvalet den 26 maj.

Europaforum 2019 kommer under tre dagar i Hässleholm diskutera, debattera och analysera högaktuella europeiska frågor. Några veckor efter forumet är det val till Europaparlamentet vilket gör 2019 års forum extra spännande. Det kommer att vara fokus på de europeiska frågor som väljarna tycker är viktigast. Även en valdebatt är inplanerad.

- EU-året 2019 blir händelserikt inte minst med tanke på det stundande EU-valet, Brexit och att vi mot årsslutet kommer få nya personer på plats på flera av de tyngsta posterna i Bryssel, bland annat en ny ordförande för EU-kommissionen. Detta kommer märkas i Europaforums program, som dessutom kommer ha ett specifikt fokus på hur EU påverkar oss lokalt och regionalt, säger Freja Hagsund, projektledare för Europaforum Hässleholm.

Allmänheten välkomnas i vanlig ordning till forumet vilket avslutas på Europadagen den 9 maj. Precis som föregående år hålls Europaforum i Hässleholm Kulturhus, beläget nära tågstationen.

Europaforum är Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor och genomförs årligen av Hässleholms kommun.

- Europaforum har satt Hässleholm på kartan, både i Sverige och internationellt, som en unik plattform för att föra EU-debatten på lokal nivå och möjliggöra möten mellan medborgare och beslutsfattare. Arrangemanget är även en viktig del av ambitionen att stärka Hässleholm som en mötesplats där tillväxt skapas genom tillgänglighet, säger Stefan Larsson, tillväxtchef, Hässleholms kommun.

För mer information kontakta:

Freja Hagsund, Projektledare Europaforum Hässleholm

Tel 0721-93 60 55, Freja.hagsund@hassleholm.se

Läs mer på: http://www.eu-forum.se/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48

Relaterat innehåll