Gå direkt till innehåll
Europaforum Hässleholm 2019. Foto:Daniel Larsson
Europaforum Hässleholm 2019. Foto:Daniel Larsson

Pressmeddelande -

Europaforum 2021 arrangeras den 27-28 oktober

Europaforum Hässleholm är tillbaka i år igen och den 27-28 oktober kommer Kulturhuset i Hässleholm att fyllas av samtal och debatter om högaktuella europeiska ämnen. Evenemanget kommer även att direktsändas.

2021 arrangeras Europaforum Hässleholm för nittonde gången och kommer under två dagar att diskutera aktuella europeiska frågor.

”Vi är glada att nu kunna gå ut med datum för årets arrangemang och ser fram emot att påbörja planeringen inför ett fysiskt evenemang i år”, säger Freja Hagsund, projektledare för Europaforum Hässleholm.

Evenemanget kommer att genomföras i enlighet med de restriktioner som gäller i oktober. I nuläget är prognosen att deltagarbegränsningar kommer ha tagits bort vid den tidpunkten. Forumet kommer även att direktsändas från Hässleholm Kulturhus och kunna följas på Hässleholms kommuns Youtube-kanal.

Arrangemanget genomförs av Hässleholms kommun i samarbete med EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentets informationskontor i Sverige, Svenska Institutet för Europapolitiska Studier (Sieps), Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet och Europa Direkt Hässleholm.

Arrangemanget är gratis, men föranmälan krävs. Anmälan öppnar till hösten och görs via Europaforums hemsida: www.eu-forum.se

Europaforum Hässleholm är Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor. Syftet är att ge Hässleholms kommun ett nationellt kunskapsvarumärke i Europafrågor samt använda forumet som en plattform för strategisk påverkan. Detta sker genom att öka kunskapen om EU, skapa en livaktig debatt och diskussion om Europas utveckling och minska avståndet mellan beslutsfattare och medborgare. Europaforum genomförs årligen av Hässleholms kommun.

För mer information kontakta:

Freja Hagsund, Projektledare Europaforum Hässleholm

Tel 0721-93 60 55, Freja.hagsund@hassleholm.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48