Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Europa Direkt Hässleholms verksamhet fortsätter 2018-2020

Nyligen fick Hässleholms kommun ett positivt besked från EU-kommissionen: Europa Direkt Hässleholm beviljas fortsatt EU-finansiering och verksamheten fortsätter under perioden 2018-2020.

Beskedet innebär att kontoret kommer fortsätta att finnas till hands för alla som vill lära sig mer om EU i nordöstra Skåne.

- Att vi beviljas fortsatt finansiering vittnar om Europa Direkt-kontorets uppskattade verksamhet, men också om det fina EU-arbete som Hässleholms kommun bedriver, säger Ludvig Einarsson, EU-koordinator. 

Det kommande året består av en rad aktiviteter som exempelvis Europaforum Hässleholm, Europadagen, Språkdagen, välkomstmässor, skolbesök och utbildningar. 

- Med de allmänna valen i Sverige 2018 följt av Europaparlamentsvalet 2019 är det en spännande period som väntar och vi kommer att fokusera på att nå främst ungdomar under olika demokratifrämjande aktiviteter, säger Josefine Smith, EU-koordinator. 

Om Europa Direkt

För att informera lokalt ute i landet har EU-kommissionen byggt upp ett nätverk av lokala informationskontor och dokumentationscentra, så kallade Europa Direkt Nätverk, som finns runtom i Europa och i Sverige. De hjälper dig svara på frågor om EU, guida dig rätt bland EU-programmen, EU:s regelverk och EU-dokument samt arrangerar aktiviteter och evenemang.

Nätverket med ED-kontor drivs av EU-kommissionen tillsammans med Europaparlamentets informationskontor, lokala och regionala partners. Det finns närmare 500 informationskontor runtom i EU och i Sverige finns de på ett 16-tal platser. Deras information och aktiviteter vänder sig till en bred allmänhet.

Europa Direkt Hässleholm hittar ni på Norra Stationsgatan 8B i centrala Hässleholm.

För mer information kontakta:

Josefine Smith, EU–koordinator, 0721-99 68 64

Läs mer:

www.hassleholm.se/europadirekt

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48