Gå direkt till innehåll
Bild: Bokens dag 2021
Bild: Bokens dag 2021

Pressmeddelande -

Bokens dag med samtal och mingel i Hässleholm Kulturhus

Lördagen den 6 november är Bokens dag tillbaka i Hässleholm Kulturhus! Dagen bjuder i vanlig ordning på mingel och författarsamtal. På besök i år är författarna Klas Östergren, Sara Stridsberg, Tina Frennstedt och David Lagercrantz.

Program

Vi startar kl. 12:30 i kulturhusets salongsfoajé där du är välkommen att mingla med eftermiddagens spännande författare. Hässleholm Bokhandel finns på plats och säljer böcker till förmånliga priser.

Programmet fortsätter kl. 13:00 i Röda salongen med föredrag och författarsamtal. Klas Östergren och Sara Stridsberg är först ut att samtala, och Tina Frennstedt tillsammans med David Lagerkrantz efter pausen.

Författarsamtalen leds av Gunilla Wedding, kulturchef på Skånska Dagbladet, och Pernilla Ekdahl, kulturredaktör på Norra Skåne, som under samtalet med Tina och David även kommer att spela in ett avsnitt av podden Deckardårarna de har ihop.

Entrépris: 150 kr. Fika ingår i pausen! Du köper din biljett i kulturhusets biljettkassa eller online på https://www.nortic.se/dagny/event/32088 Som besökare deltar du även i ett boklotteri.

Årets författare

Tina Frennstedt
I Cold Case: Skärseld, tredje delen i journalisten och författaren Tina Frennstedts verklighetsinspirerade serie om kalla fall, hamnar kriminalinspektör Tess Hjalmarsson i händelsernas centrum. En pyroman härjar på Österlen och Tess anar kopplingar till det förflutna.

Klas Östergren
I romanen Två Pistoler går mästerberättaren och tidigare ledamoten av Svenska Akademien tillbaka i tiden till en av de mest omvälvande epokerna i Sveriges historia: den mellan Gustav III:S styre och Sveriges nya dynasti med huset Bernadotte.

Sara Stridsberg
Prisbelönta författaren och dramatikern, tillika tidigare Akademiledamoten, Sara Stridsberg skildrar i novellsamlingen Hunter i Huskvarna elva öden. Tillsammans skapar de en svindlande mytologi om kärlek och överlevnad.

David Lagercrantz
Efter framgångarna med de tre sista delarna i Millenniumserien inleder David Lagercrantz en ny deckarserie. I första boken Obscuritas blandas fotboll med terrorism och ingenting är vad det ser ut att vara.

Arrangörer: Norra Skåne, Skånska Dagbladet och Hässleholms kommun Sponsor: Sparbanken Skåne.

Kontakt
Mia Dimblad
Bibliotekarie
Kultur- och fritidsförvaltningen
0451-26 71 20
mia.dimblad@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343