Gå direkt till innehåll
Bild: Görel Crona
Bild: Görel Crona

Pressmeddelande -

Blå måndag med konsert och mat är tillbaka

Efter vårens uppehåll är Blå måndag tillbaka med samma koncept men med nya rutiner – innan konserten börjar serverar Farozon mat i foajén utanför kulturhusets salonger och ingen förtäring kommer alltså ske inne i salongen. Första konserten, Selmas samlade vrede med Görel Crona den 6 september, kommer dessutom att hållas i Röda salongen istället för Blå salongen, där konsertserien vanligtvis äger rum, för att kunna ge mer utrymme åt våra besökare.

Selma Lagerlöf ur ett nytt perspektiv

Selmas samlade vrede är en monolog skriven av Margareta Skantze för en skådespelare och två musiker och presenterar en annan bild än den vi oftast förknippar med ”sagotanten” Selma Lagerlöf. Vi får möta barnet, tonårsflickan och studenten som är beredd att göra avkall på allt för att skriva. Vi får uppleva Selmas passioner och besvikelser, följa hennes kamp för kvinnors rätt på samhällets alla områden och höra hennes öppenhjärtiga självinsikter som inte räds det innersta mörkret.

Text och omväxlande musik från när och fjärran, både nyskrivet och annat, vävs samman till en spännande kreation med Selma i centrum. Görel Crona skildrar Selma Lagerlöf och duon Cantilena med Anna Boman Hald på flöjt och Sabina Agnas på gitarr står för musiken.

Datum och tid: 6 september kl. 17:00
Plats: Röda salongen, Hässleholm Kulturhus
Pris: 150 kr, mat ingår

Följande tre Blå måndag-konserter

Resterande tre konserter i Blå måndag-serien kommer att hållas i Blå salongen som vanligt.

Mycket väsen för lite jazz – en duettföreställning i kärlekens alla tonarter, 27 september kl. 17:00
Lena Jonsson Trio, 25 oktober kl. 17:00
Caroline Leander och Peter Smith, 22 november kl. 17:00

Kontakt för mer information

Sandra Loskin
Biljettkassan, Hässleholm kulturhus
Telefon: 0451-26 66 70, 073-447 93 21
sandra.loskin@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343