Följ Hässleholms kommun

Biblioteket börjar med hemkörning

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2020 11:16 CEST

Hässleholms stadsbibliotek erbjuder hemkörning till riskgrupper under coronakrisen. Foto: Peter Sandgren

Tillhör du en riskgrupp? Då kan du få böcker från biblioteket hemkörda till din dörr.
- När våra låntagare inte kan komma till biblioteket så får biblioteket komma till dem, säger Annika Toft, bibliotekarie. 

Med start vecka 17 erbjuder Hässleholms stadsbibliotek hemkörning av böcker och andra medier till personer över 70 år, samt till dem som tillhör övriga riskgrupper eller som sitter i karantän.

Du kan göra din beställning när som helst under bibliotekets öppettider, antingen på telefon 0451-26 71 14 eller mejl: stadsbiblioteket@hassleholm.se. Bibliotekspersonalen plockar sedan ihop de önskade medierna och lånar ut dem på ditt lånekort.

Böckerna körs ut på måndagar och onsdagar, jämn vecka till södra delen av kommunen och ojämn vecka till norra delen. Böckerna lånas ut på åtta veckor och hämtas av personalen igen i samband med att du beställer nya.

Tjänsten kommer att erbjudas så länge Folkhälsomyndighetens rekommendationer till riskgrupperna gäller.

Take away-bokkassar
Du vet väl om att biblioteket även erbjuder färdigpackade take away-bokkassar för avhämtning? Bibliotekspersonalen packar en bokkasse efter dina önskemål som du kan hämta på valfritt bibliotek när det passar dig. Lånetiden är åtta veckor. Kontakta respektive bibliotek för att göra din beställning:
Barnbokkassar
Vuxenbokkassar

För mer information kontakta:
Annika Toft, bibliotekarie
Tfn/mobil: 0451-26 71 17 / 0709-71 71 28
E-post: annika.toft@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.