Följ Hässleholms kommun

Besök på äldreboenden vid födelsedagar

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2020 08:24 CEST

Nu erbjuds anhöriga att besöka sin närstående på något av Hässleholms kommuns äldreboende vid födelsedagar. Anhöriga planerar födelsedagsbesöken tillsammans med enhetschefen för respektive boende.

Besöken ska ske utomhus med två meters avstånd och de varar i 30 minuter. Anhöriga får inte uppvisa några sjukdomssymptom vid besöket och antal besökare som kan närvara vid varje utomhusbesök sker i dialog med enhetschefen för äldreboendet och efter boendets förutsättningar.

Innan besöket erbjuds anhöriga handsprit och vid behov medverkar personal vid utomhusbesöken. Personal har rätt att avbryta besöket om restriktionerna inte följs, eller efter utsatt tid.

- I nuläget öppnar vi upp för födelsedagsbesök men vi arbetar för att hitta lösningar för att kunna erbjuda trygga och säkra besök även vid andra tillfällen, säger Ulrika Bengtsson, verksamhetschef för särskilt boende.

Boka ett besök

  • Ta kontakt med enhetschefen för det aktuella boendet inför din närståendes födelsedag för att boka in en tid för ett utomhusbesök.
  • Enhetschefen eller samordnaren går igenom utformningen och förutsättningarna för utomhusbesöket med dig och din närstående.
  • Besökare tar med egen fika om du önskar att fika tillsammans med din närstående.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.