Följ Hässleholms kommun

Ansökan om ett lokalt Vård- och omsorgscollege i nordöstra Skåne är inlämnad

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2017 08:22 CET

En ansökan om ett lokalt Vård- och omsorgscollege i nordöstra Skåne är nu inlämnad till den regionala styrgruppen för VO-College. De har godkänt ansökan och skickat den vidare till den nationella styrgruppen.

Samarbetet inom ett lokalt VO-College ska leda till höjd kvalitet och status på arbete och utbildning inom vård och omsorg. Dessutom är samarbetet ett sätt att trygga framtida personalförsörjning och kompetensutveckling.

- Alla parter är vinnare vid ett ökat samarbete i nordöstra Skåne genom VO-College, säger den lokala styrgruppens ordförande Annika Andersson.

Deltagande parter i samarbetet

Från nordöstra Skånes kommuner är det Hässleholm, Bromölla, Östra Göinge, Osby och Perstorp som har valt att ingå i samarbetet och lämna in en gemensam ansökan om ett lokalt VO-College. Skånevård Kryh är förvaltningen inom Region Skåne som är knutet till nordöstra Skånes lokala VO-College. De privata vårdgivare som valt att ingå i ansökan är Vinslövshemmet, Vittsjö Sjukhem, Backebo Vård och Omsorg AB och Solglimman Vård AB. Medverkar gör även Arbetsförmedlingen och Kommunal.

- Nu när ansökan är inlämnad hoppas vi kunna bli ett certifierat college innan sommaren. Under våren fortsätter arbetet med våra viktiga utvecklingsområden, säger Annika Andersson.

För mer information kontakta:

Annika Andersson, Omsorgschef Tel 0451-26 87 01, annika.andersson@hassleholm.se

Läs mer i ansökan.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.