Gå direkt till innehåll
Anhörigas välmående i fokus under Må-bra-dag

Pressmeddelande -

Anhörigas välmående i fokus under Må-bra-dag

Nätverket för anhörigkonsulenter i Skåne bjuder in dig som lever nära någon med psykisk ohälsa till en kostnadsfri Må-bra-dag i Höör den 14 maj. Fokus under dagen är återhämtning.

Välmående i fokus
För att främja god hälsa hos den som lever nära någon med psykisk ohälsa anordnas en kostnadsfri Må-bra-dag den 14 maj. Tillsammans med andra i liknande situation spenderas dagen på Konferenscenter Åkersberg i Höör. Ni fyller på med energi på Andrum spa och med skogsbad, med avbrott för lunch och fika.

- Att stå bredvid någon som mår dåligt kan påverka olika delar av livet. Det är lätt att man glömmer bort sig själv. Under Må-bra-dagen byter vi fokus. Denna dag står anhöriga och deras välmående i centrum, säger Stina Lindén, anhörigstrateg i Hässleholms kommun.

Anmäl intresse
Må-bra-dagen är kostnadsfri och det finns begränsat antal platser. Den som är intresserad av att delta anmäler intresse till Skånes Kommuner senast den 30 mars. Intresseanmälan är bindande.

Minska risken för ohälsa
Dagen genomförs i samverkan med Skånes Kommuner och Region Skåne inom ramen för Överenskommelsen psykisk hälsa 2022.

- Med anhörig menas du som vårdar eller stödjer någon som står dig nära. Ungefär var femte person i vuxen ålder uppges ge vård eller stöd till en närstående. Det är viktigt att få finnas där och stötta, men det ökar också risken för egen ohälsa. Detta vill Skånes kommuner tillsammans med Region Skåne förebygga, säger Stina Lindén.

För mer information, kontakta:
Stina Lindén, Anhörigstrateg i Hässleholm kommun
Telefon: 0451-26 87 36 
E-post: stina.linden@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48