Följ Hässleholms kommun

Årets Hässleholmare - nominera din kandidat!

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2018 11:13 CEST

För femtonde året i rad ska Årets Hässleholmare utses och nu uppmuntras allmänheten att nominera lämpliga kandidater. – Vi behöver allmänhetens engagemang för att inte missa framstående personer inom områden som vi inte är så bekanta med, säger Bjarne Öhrling, projektledare för Årets Hässleholmare.

Utmärkelsen Årets Hässleholmare tilldelas varje år en aktör som har "bidragit till att Hässleholms kommun fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden eller som genom sitt engagemang för kommunens utveckling blivit en inspiratör för andra". Kandidaten behöver inte bo, verka eller vara född i Hässleholm, men ska ha en tydlig koppling till bygden.

– Under åren har såväl musiker som sportprofiler, företagsledare och kulturpersonligheter belönats med utmärkelsen. Med Årets Hässleholmare vill vi lyfta fram och visa vår uppskattning för dem som gör det där extra som bidrar till såväl glädje som framgång och stolthet för såväl invånare, företag, föreningar som vår bygd, säger Stefan Larsson, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

– Vi är tacksamma för alla nomineringar som kommer in! Vi vill påminna om att det för juryn räcker med att en person nomineras en gång för att vara med, tillägger Bjarne Öhrling.

Senast den 26 september ska nomineringarna vara inkomna. Skicka förslag med kort motivering till aretshassleholmare@hassleholm.se eller via post till:

Hässleholms kommun
Kommunledningskontoret
Årets Hässleholmare 2018
281 80 Hässleholm.

Årets Hässleholmare tillkännages vid Hässleholms Galakväll den 16 november.

Här är de som har tilldelats utmärkelsen tidigare år:

2004 - Jan Brink
2005 - Spiros Mylonopoulos
2006 - Bjarne Öhrling
2007 - Gullbritt Jonasson
2008 - Glenn Wish
2009 - Siesta
2010 - Johan T Karlsson (Familjen)
2011 - Vittsjö GIK:s damlag
2012 - Robin Stjernberg
2013 - Robin Stjernberg
2014 - Nilla Fischer
2015 - Ann-Marie Rauer
2016 - Bergendahls
2017 - Peps Persson

För mer information kontakta:

Bjarne Öhrling, projektledare

Tel 0451-26 88 80, bjarne.ohrling@hassleholm.se

Läs mer: www.hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument