Gå direkt till innehåll
Feriearbetare 2016
Feriearbetare 2016

Pressmeddelande -

250 feriearbeten sommaren 2017 – Hässleholms kommun fortsätter satsa stort på ungdomar!

Dagarna blir ljusare och sommaren närmar sig – därmed också feriearbete 2017. Idag den 16 februari öppnar möjligheten för Hässleholms ungdomar att söka feriearbete till sommaren. Och liksom förra året har kommunen hela 250 platser att erbjuda.

2016 kunde Hässleholms kommun erbjuda alla kommunens 16-åringar och många 17-åringar ett feriearbete och detta vill vi lyckas med även i år. Feriearbete är ett sätt för kommunen att visa vad vi gör och väcka ungdomarnas intresse för att arbeta inom något av alla de viktiga yrken som finns i de kommunala förvaltningarna. Det är också ett sätt för ungdomar att få en introduktion i arbetslivet och en värdefull erfarenhet inför framtiden.

Hässleholms kommun fortsätter att satsa på ungdomar och erbjuder i år 250 feriearbetesplatser till ungdomar födda 2001 och 2000. ”Vi är jätteglada för att våra politiker även i år bestämt sig för att göra en extra stor satsning på feriearbete” säger Jörgen Bergvall, verksamhetschef på Arbetsmarknadsenheten, som organiserar feriearbetet inom kommunen.

För att ge ungdomarna en så bra start som möjligt kommer vi arrangera en kick-off den 19 juni med fokus på motivation och inspiration samt information om vad det innebär att jobba i Hässleholms kommun. Alla 16-åringar kommer dessutom få en utbildning i arbetsmarknadskunskap under en halv dag.

Förutom platser i de kommunala förvaltningarna, till exempel inom äldreomsorg, barnomsorg, vaktmästeri och turism, fortsätter vi i år med den lyckade satsningen på sommarlovsentreprenörer och gatumusikanter.

Ungdomar som kan spela ett instrument eller sjunga kan ansöka om att bli gatumusikant, och få underhålla kommuninvånare och turister i sommar genom att spela och sjunga på stadens gator och torg.

Ungdomar som vill prova på att driva företag kan ansöka om att bli Sommarlovsentreprenör. 20 skolungdomar kommer få lära sig grunderna i företagande och med hjälp av ett startkapital och handledning i att starta och driva eget företag under sommaren. ”Det finns mycket drivkraft och entreprenörskap bland våra ungdomar i kommunen, och vår satsning på sommarlovsentreprenör är ett perfekt sätt att inspirera våra framtida företagare”, berättar Roger Höjendal, näringslivssamordnare och en av handledarna för de unga. ”Här får de testa sina affärsidéer och lära sig grunderna i att driva företag”. 2016 startade Hässleholms sommarlovsentreprenörer bland annat företag inom musikunderhållning, barnpassning, hantverk, festarrangemang, jordgubbsförsäljning och webbdesign.

Feriearbete går att söka från den 16:e februari till den 12:e mars. Besked skickas ut till alla senast den 13:e april.

Det kommunala feriearbetet är uppdelat på 3 olika perioder och man kan få feriearbete under 1 period. Arbetstiden är 4 timmar om dagen, lönen är 60 kr i timmen. Följande perioder finns att välja mellan:

26/6-7/7

17/7-28/7

31/7-11/8

De som är födda 2001 och därmed kan söka feriearbete för första gången kommer att prioriteras i urvalet.

I april öppnar även en annan spännande möjlighet, nämligen Bonuschansen – chansen för ungdomar födda 2000 att söka sommarjobb på ett privat företag, förmedlat av kommunen. Förra året var cirka 20 av Hässleholms företag med i Bonuschansen och i år hoppas vi på att ännu fler företag ska vilja vara med.

För mer information kontakta:

Malin Elfgren, samordnare på Arbetsmarknadsenheten
Tel 0451-267052, malin.elfgren@hassleholm.se

www.hassleholm.se/feriearbete

www.hassleholm.se/jobb

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48

Relaterat innehåll