Följ Hässleholms kommun

2017 års upphandlingslista presenterad

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2016 18:23 CEST

Hässleholms kommuns upphandlingslista för 2017 presenterades på Norra Station.

Idag presenterade Hässleholms kommun upphandlingslistan 2017 för lokala företag som är eller vill bli leverantörer till Hässleholms kommun. Att göra nya offentliga affärer var temat för dagen.

Varje år köper Hässleholms kommun varor och tjänster för mer än 700 miljoner kronor, ifjol landade summan på 848 miljoner.

När kommande års större upphandlingar idag presenterades i Hässleholm fanns Upphandlingsmyndigheten i Sverige, Hässleholms kommuns upphandlingsenhet och lokala företagare på plats.

- För att kunna ställa rätt krav i offentlig upphandling är det viktig att samverka med marknaden. En tidig marknadsdialog bidrar till den goda affären, förklarar Niklas Tideklev ansvarig för Utvecklande inköp på Upphandlingsmyndigheten.

Förutom huvudnumret, själva presentationen av upphandlingslistan, så gavs företagen tips om möjligheter och förutsättningar för en lyckad upphandling. Även ett gott exempel på upphandlingsdialog presenterades när Magnus Larsson från RP Frukt gav som leverantör sin bild av upphandling.

- Hässleholm kommun vill självklart använda skattepengarna så väl som möjligt vilket är grunden i offentlig upphandling, berättar Rikard Muth upphandlingschef i Hässleholms kommun.

Roger Höjendal näringslivssamordnare i Hässleholms kommun inflikar:
- Kan vi samtidigt få ännu fler lokala företag att upptäcka möjligheterna med göra offentliga affärer så är det en fullträff!

- Vi tycker att denna typ av leverantörsmöten är ett utmärkt exempel på hur det offentliga och marknaden kan föra dialog och samverka för att skapa större förståelse mellan båda parter, avslutar Niklas Tideklev.


Upphandlingslistan finns under relaterade dokument. 

För mer information kontakta:

Rikard Muth. Upphandlingschef

0451-26 80 87, Rikard.Muth@hassleholm.se

Roger Höjendal. Näringslivssamordnare,

0451-26 72 29, Roger.Hojendal@hassleholm.se

Niklas Tideklev, Upphandlingsmyndigheten
NiklasTideklev@uhmynd.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

Word-dokument