Följ Hässleholms kommun

100 evenemang på 100 timmar

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2014 05:45 CEST

Hässleholm fyller 100 år och vi fortsätter firandet tillsammans på Hässleholm Kulturhus. En vecka med ett välfyllt program för stora och små som invigs med tårtkalas, Ture och Ture, trollerikonstnären Malin, Lindy Hop-dansare och stor show med Nanne Grönvall i Röda salongen. 


Den 30 september-4oktober är det dags för en kulturspäckad vecka med 100 evenemang på 100 timmar, en del av Hässleholms 100-årsfirande. I samarbete med studieförbunden och föreningslivet har Kulturförvaltningen satt samman ett välfyllt program med musik, dans, föreläsningar och mycket mer. Kalaset invigs den 30 september kl. 18 i Kulturhuset och det pågår även aktiviteter i utställningshallen och biblioteket.

Program för många smaker
Arbetet med att sätta samman 100 evenemang på 100 timmar har tagit tid och involverar många. Chatarina Wilgotsson, programansvarig på Hässleholm Kulturhus, har arbetat intensivt för att fylla ett program som ger skäl för namnet. Tillsammans visar programpunkterna på bredd såväl som djup för både stora och små, och till större delen av evenemangen är det fri entré. Hässleholm får bland annat fint författarbesök av Augustprisvinnaren Lena Andersson och historikern Herman Lindkvist. Och det bjuds på musik och komik med bland andra Roger Berg Big Band, Behrang Miri och Lena Frisk.

– Under fem festdagar fyller vi Kulturhuset med musik och upplevelser där Hässleholm stolt visar upp den bredd och kvalitet som finns i närområdet. Det blir berättarvandringar, stand up, gosedjursövernattning, allsång, cirkus, lunchyoga, papperspyssel och Afternoon Tea med deckarsnack för att nämna bara en del, säger Chatarina Wilgotsson.

100% närproducerat
Stor avslutning blir det på lördagen den 4 oktober med två föreställningar med Musik i kubik med komik – 100% närproducerat. En helkväll med musikalisk mångfald och bredd där alla artisterna har anknytning till Hässleholm. Bland de medverkande finns Jörgen Johansson, Mathilda Ahnell, Mixess, Voices 90, de lokala komikerna Micke Andersén och Mats Olofsson. Niclas Brandt är kapellmästare och har med sig ett kompband bestående av skickliga musiker.


För mer information kontakta:
Chatarina Wilgotsson, programansvarig, Hässleholm Kulturhus
Tel 0451-267110, chatarina.wilgotsson@hassleholm.se

Läs mer om 100 evenemang på 100 timmar: www.hassleholm.se/kultur100Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument